istanbul eskort
istanbul escort bayan
bayan escort Malatya escort Manisa escort Maraş escort Mersin escort Muğla escort Ordu escort Osmaniye escort Rize escort Sakarya escort Samsun escort Karacabey escort Karahayıt escort Karaköprü escort Karapınar escort Karasu escort Karatay escort Karesi escort Karşıyaka escort Kartal escort Kaş escort Keçiören escort Kemalpaşa escort Kemer escort Kepez escort Keşan escort Kestel escort Kiraz escort Kırıkhan escort Kırkağaç escort Kocasinan escort Konaklı escort Konyaaltı escort Körfez escort Korkuteli escort Köyceğiz escort Kozan escort Küçükçekmece escort Kulu escort Kumluca escort Kuşadası escort Lüleburgaz escort Mahmutlar escort Malkara escort Maltepe escort Manavgat escort Marmaris escort Melikgazi escort Menderes escort Menemen escort Menteşe escort Meram escort Merkezefendi escort Merzifon escort Mezitli escort Milas escort Mudanya escort Muratpaşa escort Mut escort Narlıdere escort Nazilli escort
ataşehir escort
İnegöl masaj salonu İskenderun masaj salonu İzmit masaj salonu Erenler masaj salonu Esenler masaj salonu Esenyurt masaj salonu Etimesgut masaj salonu Eyüpsultan masaj salonu Fatih masaj salonu Eyyübiye masaj salonu Fethiye masaj salonu Finike masaj salonu Foça masaj salonu Gaziemir masaj salonu Gaziosmanpaşa masaj salonu Gazipaşa masaj salonu Gebze masaj salonu Gediz masaj salonu Gelibolu masaj salonu Gemlik masaj salonu Gölbaşı masaj salonu Gölcük masaj salonu Görükle masaj salonu Gümbet masaj salonu Güngören masaj salonu Gürsu masaj salonu Haliliye masaj salonu Haymana masaj salonu İlkadım masaj salonu İznik masaj salonu

Aşurenin Şekeri Nasıl Dengelenir?

Aşure günü olarak bilinen muharrem ayının 10. gününde birden fazla çeşitten kuruyemiş ve baklagilllerin bir araya gelmesiyle aşure geleneği yapılıyor. Aşure gününün yaklaşmasıyla birlikte aşure yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Eğer aşureyi hazırlarken bir dalgınlık sonucu şekerini fazla kaçırsanız vereceğimiz birkaç detayla şekerini dengeleyebilirsiniz.
 Tarih: 11-08-2022 19:01:38
Aşurenin Şekeri Nasıl Dengelenir?

Aşure günü, İslam tarihi açısından önemli aylar arasında yer alan Muharrem ayının 10. günü olarak kutlanır. Bu yıl Aşure günü Diyanet takvimine göre 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününe denk geliyor. Hadis kaynaklarına göre, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğullarını Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bugünde gerçekleşmiş. Aşure gününün yaklaşmasıyla birlikte aşure malzemeleri kaynatılmak için mutfakta yerini almaya başladı. Kuru kayısı, kuru nohut, kuru fasulye, buğday, incir gibi birçok malzemenin girdiği aşureyi yaparken şeker ve kıvam ölçüsünü doğru ayarlamak çok önemlidir. Muharrem ayında özenerek hazırladığınız aşure fazla yapıldığı zaman dalgınlıkla ya da şekerini fazla kaçırsanız çok basit yöntemlerle şekerini dengeleyebilirsiniz. İşte yanıtlar:

 

EN KOLAY AŞURE ŞEKERİ NASIL AYARLANIR?

Yaptığını aşurenin şekerini ayarlayamıyorsanız ya da içinde kullanacağınız kuru meyvelerin tatlı olduğundan dolayı içine ne kadar şeker ilave edeceğinize ayarlayamıyorsanız işe doğru ölçü kullanarak başlayın. Ayrıca aşurenin şekerini ayarlamak için ilk olarak aşurenin kıvamını ne çok yoğun ve ne de çok sıvı yapın.Orta koyulukta olmasını sağlamak için aşurenin bütün malzemelerini güzelce pişirdikten sonra en son şekeri ilave edin.Baklagillerden sonra kuru kayısı ve kuru incir, kuru üzümleri ekleyin.Biraz karıştırdıktan sonra aşurenin tadına bakın ve koyacağınız şekeri ona göre ayarlayın.Daha sona aşurenin tadına göre koyacağınız şeker miktarını ayarlayıp ekleyin. Güzelce karıştırıp tadına bakarak şekeri eksikse pişirme işlemine devam edin.Böylelikle aşurenin kıvamı tam olarak istediğiniz gibi olur. 

 

AŞURENİN ŞEKERİ EN KOLAY NASIL DENGELENİR?

Aşureyi yaptıktan sonra, şekerini fazla kaçırdığını düşünüyorsanız aşureyi kaselere boşaltmadan önce direk tencerenizin altını yakın.

Daha sonra aşurenin içine su ekleyin. Su eklediğiniz aşureyi karıştırın kıvamı tutana kadar pişirin. Aşurenin koyulaşmamasına dikkat edin.

Şekerini dengelemek için sıcak su ilave ettiğinizde kıvamı çok sulu bir hale gelirse deneyebileceğiniz bir başka yöntem ise Nişasta eklemek.

Aşurenizin ölçüsüne göre biraz nişastayı sıcak suda karıştırarak güzelce çözdürüp aşure tenceresine ilave edip karıştırarak biraz pişirmeye devam edin. 

Aşureye su eklediğiniz halde yine fazla geldiğini düşünüyorsanız ocaktayken haşlanmış buğdayın da bulunduğu sıcak su ekleyebilirsiniz.Böylelikle suyla şeker miktarını dengelerken ilave edeceğiniz haşlanmış buğdayla kıvamını sağlamış olursunuz. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI